Aivoliitto ry

Tästä pääset Aivoliiton sivuille: Aivoliitto ry

Aivoliiton toukokuun 2022 Jäsenkirje

AIvoliiton huhtikuun 2022 Jäsenkirje

Toukokuun Jäsenkirjeen sisällöstä esimerkkejä:

Nuorten kurssi 18.-22.6.

Kurssi on tarkoitettu yli 16-vuotiaille nuorille, joilla on kehityksellinen kielihäiriö. Kurssin tavoitteena on rohkaista nuorta ryhmässä toimimiseen ja vuorovaikutukseen sekä antaa onnistumisen kokemuksia.

Isovanhempien kurssi 28.-30.10.

Kurssi on tarkoitettu isovanhemmille, joiden lapsenlapsella on kehityksellinen kielihäiriö. Kurssin tavoitteena on lisätä tietoa ja ymmärrystä kehityksellisestä kielihäiriöstä, tukea isovanhempien vuorovaikutusta lapsenlapsen kanssa sekä antaa vinkkejä lapsenlapsen kanssa toimimiseen.

Kurssille valitaan 30 isovanhempaa. Kurssille voi hakeutua myös muu lapselle tärkeä, perheen ulkopuolinen läheinen. Kurssi kestää 3 päivää. Kurssit pidetään Turussa, Erityisosaamiskeskus Suvituulessa.

Lisätietoja kursseista ja niille hakemisesta saat kuntoutussuunnittelija Kirsi Lönnqvistiltä sähköpostitse kirsi.lonnqvist@aivoliitto.fi tai puhelimitse 050 560 4401.

aivoliitto.fi/palvelut/kurssit/kielihairiokurssit

Vinkki-illat

Vinkki-illoissa vanhemmat saavat keinoja lapsen kielenkehityksen ja oppimisen tukemiseen arjessa. Vinkki-illoissa keskitytään yhteen teemaan kerralla.

Seuraavat Vinkki-illat vanhemmille:

  • 17.5. Vuorovaikutusympäristö haltuun!
  • 13.8. Vinkkipäivä Lohjalla

      Aivoliiton alkuvuoden 2022 Kela-kursseja
Aivoliitto järjestää kursseja perheille, joiden lapsella on adhd, add tai diagnoosi autismikirjon häiriöstä (lievä tai keskivaikea). Kurssit järjestetään yhteistyössä ADHD-liiton ja Autismiliiton kanssa Kelan kuntoutuksena. Kurssit ovat sopeutumisvalmennusta, jonka tavoitteena on vahvistaa perheen voimavaroja ja tuoda eväitä sujuvampaan arkeen. Katso Jäsenkirjeessä olevasta listasta alkuvuoden 2022 kurssit.

MATERIAALIT JA VINKIT ARKEEN: Aivoliiton sivuilla julkaistaan uusia materiaaleja säännöllisesti. Materiaalit ovat vapaasti käytettävissä ja tulostettavissa. Vinkkejä löytyy sekä lapsille, perheille että aikuisille. Ota vinkit käyttöösi esimerkiksi isovanhempien ja lastenlasten vuorovaikutushetkiin sekä erilaisiin ryhmätoimintoihin!Tapahtumia

www.aivoliitto.fi/tapahtumat/lapsiperheet-ja-nuoret-kielihairio


Neuvontaa ja palveluohjausta maanantaisin ja joka toinen keskiviikko

Neuvomme ja ohjaamme kohderyhmiämme mm. sosiaali- ja terveyspalveluihin, sosiaaliturvaan sekä kuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Palvelemme:

  • Maanantaisin klo 12–15 puheluun vastaa sosiaalialan ammattilainen.
  • Parillisten viikkojen keskiviikkoina klo 15–18 puheluun vastaa sosiaalityöntekijä. Kyseisenä ajankohtana on mahdollisuus myös kasvokkain tapaamiseen Turun Suvituulessa.

Voit olla yhteydessä myös sähköpostitse: palveluohjaus@aivoliitto.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin viikon sisällä.


Aivoliiton ohjaus ja neuvonta

Puheterapeutti vastaa -chat Ma klo 14-16, Ti klo 20-22 ja To klo 10-12

  • Chatin aukioloaikoina tavoitat puheterapeutin myös sähköpostilla ja puhelimitse
  • hannele.merikoski(a)aivoliitto.fi ja p. 050 529 0137

Jäsen- ja yhdistysneuvonta -chat: Palvelu on auki ma-pe klo 12-13