Tapahtumat

 

 


Koronavirus ja SAMDY ry:n tapahtumat sekä vertaistukiryhmätoiminta

Olemme aloittelemassa toimintaa koronarajoitusten purkamisen myötä. Tilanne voi muuttua vielä, joten seuraamme hallituksen ohjeistusta ja toimimme sen mukaan.

THL:n ajankohtainen ohjeistus: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Satakunnan SAMDY ry

__________________________________________________________________

PIKKUJOULUT Yyterissä la 12.12.2020

  • Alussa mahdollisuus mennä Kylpylä Merenneitoon klo 11 alkaen.
  • Tänä vuonna kylpylä MAKSUTON samdylaisille, muille ale-hinta 10€/ aik ja 8€/ 8-14v. lapsi
  • Ilmoittautumiset erityisruokavalioineen su 8.11.2020 mennessä Saaralle 040 848 3414 tai puheenjohtaja(a)samdy.info
  • Maksut SAMDYn tilille ma 7.12. mennessä, pankkiyhteys: FI95 5700 8140 0676 41
  • Juhlat jatkuvat jouluisella LOUNAALLA klo 14-15 Meriravintolassa, 2 krs.
  • Paikalle saapuu Joulupukki, joten nimellä varustetut paketit mukaan!
  • Tilassa tarjolla vanhaan tapaan kahvia, glögiä, kuumaa mehua, pipareita ja suklaanameja.
  • ´Erityisedulliset´ SAMDY-hinnat: 15€/aik ja 7,50€/4-14v.
  • Ei-samdylaiset: 35€/aik ja 20€/lapsi


ÄSSÄT LANSEERAA YHTEISÖLIPUT JA KAUSIKORTIT

Ässät lanseeraa uudet yhteisöliput ja yhteisökausikortit. Lippujen tarkoituksena on tehdä hyväntekeväisyyttä ja tukea samalla seurayhteisöä.

SAMDY ry on mukana hyväntekeväisyyskohteena.

Liput ja kausikortit ovat normaaleja ja aivan tavallisia pääsylipputuotteita, mutta ne ohjataan Ässien toimesta ostajan valitsemalle hyväntekeväisyyskoh-teelle tai muulle julkiselle toimijalle. Tällä hetkellä mukana ovat mm. Icehearths, lapsisyöpäpotilaiden kerho Syöpykät sekä Satasairaalan henkilökunta.

Olemme aloittamassa lähipäivinä faniemme toiveesta lipunmyyntikampanjan, jossa kuka vain voi ostaa lipun kampanjassa mukana olevalle järjestölle. Eli käytännös-sä tämä idea on tullut siitä, kun ihmiset haluavat auttaa Ässiä, mutta eivät vallitsevan tilanteen takia välttämättä itse halua lähteä peliin. He siis haluavat ostaa lipun tai jopa kausikortin, joka menisi sitten käyttöön hyvänteke-väisyyteen, kertoi myyntipäällikkö Tero Rantalainen HC Ässät Pori Oy:stä.

Jos haluat SAMDYlle mahdollisesti lahjoitetun pääsylipun/kausikortin, ilmoita halukkuudes-tasi sähköpostilla puheenjohtaja(a)samdy.info. Arvomme liput ilmoittautuneiden kesken.


Seinäjoelle vertaistukiryhmä perusteilla…

Seinäjoella aloittaa uusi vertaistukiryhmä Nepsy-aikuisille ja heidän perheenjäsenilleen

Avoin vertaistukiryhmä neuropsykiatrisille aikuisille ja heidän perheenjäsenilleen, diagnoosia ei vaadita osanottoon. Vertaistukiryhmässä keskustellaan esim. autismin kirjon, adhd:n/add:n, sli:n, si-ongelmien sekä Rettin ja Touretten oireyhtymien vaikutuksista ryhmän jäsenten elämän laatuun ja keskustelun kautta annetaan ja saadaan vertaistukea.

Aloittava järjestö on Satakunnan SAMDY ry, joka järjestää jäsenilleen mm. vertaistukea ja virkistystä. Yhdistyksellä on 25 vuotta kokemusta erilaisille nepsyryhmille tarjottavista vertaistukitoimista sekä pitkäaikainen yhteistyö Autismiliiton, ADHD-liiton sekä Aivoliiton kanssa. SAMDY järjestää liittojen kanssa yhteistyössä erilaisia koulutustilaisuuksia ja kaikille avoimia infotilaisuuksia. Liitot järjestävät jäsenilleen sopeutumisvalmennusta ja tuettua lomatoimintaa, joista voit lukea heidän kotisivuiltaan.

Seinäjoella kokoontumiset aloitetaan avoimena vertaistukiryhmänä nepsy-aikuisille, kun ryhmäkokoontumiset taas sallitaan. Ryhmiä perustetaan innokkaiden osallistujien mukaan myöhemmin eri ikäisille ja eri toiminnoilla.  Tällä hetkellä asiasta kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä alla oleviin numeroihin lisätietojen saamiseksi. Whats up –ryhmä tulee aluksi yhteydenpitokanavaksi.

Lisätietoa saa Tiinalta, 040-933 9628 sekä Marjalta, 040-811 3778.


Aikuisen NEPSYn elämää siirtyy syksyyn

______________________________________________________________________________

Hyvinvointikysely porilaisille

Porin kaupunki ja Satakunnan yhteisökeskus haluavat selvittää yli 18 vuotiaiden porilaisten kokemusta hyvinvoinnistaan ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Tietoa tullaan käyttämään hyvinvointityön edistämisessä ja saaduista kokemuksista tehdään myös koonti Porin kaupungin hyvinvointiraportointiin.
Toivommekin, että olisitte kanssamme edistämässä tätä kokemustiedon keräämistä välittämällä tätä kyselyä yhdistyksenne jäsenille ja toimintaan osallistuville. Kyselyn kautta yhdistysten jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa kaupungin hyvinvointityöhön. Kyselyn tuloksista tullaan myös raportoimaan yhdistyksille, jotka voivat halutessaan käyttää niitä vaikkapa rahoitushakemustensa pohjaksi tai oman toimintansa kehittämiseksi.
Mikäli sähköisen kyselyn välittäminen on hankalaa, voimme toimittaa saman kyselyn myös paperisena lomakkeena (pyynnöt milja.karjalainen@yhteisokeskus.fi). 
Kyselyyn vastataan nimettömänä, eikä vastaajan henkilöllisyys tule tietoomme. Vastaaminen kestää vain noin 5-15 minuuttia. 
Kyselyyn pääset täältä: http://bit.ly/2GuiJ2x

Lisätietoja kyselystä ja sen hyödyntämisestä: milja.karjalainen@yhteisokeskus.fi 
Kiitos jo etukäteen!

Milja Karjalainen

Toiminnanjohtaja, Satakunnan yhteisökeskus, Porin me-talo

044 5296803

@miljkarj @yhteisokeskus @metalopori

Yhteisötalo Otava Otavankatu 5 28100 Pori