Liittojen asiat

Matalankynnyksen tukea, keinoja ja arjen vinkkejä vanhemmille alle kouluikäisen / alakouluikäisen lapsen kielenkehityksen ja oppimisen haasteisiin.

Seuraavat Aivoliiton Vinkkipäivät vanhemmille verkkotilaisuuksina:

Alle kouluikäisten lasten vanhemmille 16.1 ja 13.2

Alakouluikäisten lasten vanhemmille 13.3

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä:

https://www.aivoliitto.fi/tapahtumat/lapsiperheet-ja-nuoret-kielihairio

Tilaisuus on vanhemmille maksuton.

________________________________________

Uusi sosiaalityöntekijän neuvontapalvelu Aivoliiton jäsenille

Palvelu sisältää sosiaaliturvaan ja -palveluihin liittyvää ohjausta ja neuvontaa sekä tarvittaessa myös käytännön apua esim. hakemusten täyttämisessä. Palvelu on avoinna parillisilla viikoilla, keskiviikkoisin klo 15–18. Yhteydenottovälineinä ovat puhelin, sähköposti sekä henkilökohtainen käyntimahdollisuus Erityisosaamiskeskus Suvituulessa, Turussa. Palvelu on Aivoliiton jäsenille ilmainen.

Palveluohjaus- ja neuvontapalvelu parillisten viikkojen keskiviikkoina, klo 15–18:
Ann-Mari Veneskoski
p. 044 011 1212
sosiaalityontekija(a)aivoliitto.fi

_______________________________________________________________________

Autismiliiton neuvontapalvelu

Neuvontapalveluun voi olla yhteydessä ma-to klo 12–15
puhelimitse 050 467 3130
sähköpostitse  neuvontapalvelu(at)autismiliitto.fi

_______________________________________________________________________

ADHD-liiton puhelinneuvonta-aika on maanantaista torstaihin klo 9–12

PUHELINNEUVONNAN NUMERO ON 040 541 7696

Puhelinneuvonta on niin yksityishenkilöitä kuin ammattilaisia varten. Puhelinneuvontaan voit soittaa jos haluat keskustella aktiivisuuden ja tarkkaavuuden haasteisiin liittyvistä kysymyksistä, esimerkiksi tutkimuksiin ja hoitoon hakeutumisesta, kuntoutuksesta tai kaipaat vinkkejä ja näkökulmaa arjen sujuvoittamiseksi.

Neuvontanumeroon vastaavat liiton työntekijät. Neuvonta tapahtuu yleisellä tasolla, ja siinä ei oteta kantaa asiakkaiden yksilöllisiin hoito- ja kuntoutustoimenpiteisiin tai lääkityshoitoon. Näistä asioista tulee aina keskustella hoitavan tahon kanssa. Puhelu maksaa normaalin matkapuhelumaksun.

ADHD-liiton kahdenkeskinen Chatryhmä sekä ryhmäChat

Tervehdys ADHD-liitosta!


Verkkosivuillemme (adhd-liitto.fi) avatussa kahdenkeskeisessä chatissä tukea tai arjen keinoja tarvitseva adhd-oireinen aikuinen, lapsen tai nuoren vanhempi sekä tietoa tarvitseva ammattilainen saavat yhteyden ADHD-liiton työntekijään.

Chat on auki virka-aikana, sekä varmimmin maanantaisin klo 17–20 ja torstaisin 14–17. Neuvonta tapahtuu chatissä anonyymisti ja kahden kesken. Chatissa voi jutella luottamuksellisesti tai saada tukea monenlaisiin arkisiin adhd:ta koskeviin kysymyksiin, sekä vaikkapa oikea-aikaiseen palvelujen piiriin hakeutumiseen liittyen.

Kaikille avoimissa ryhmächateissä keskustelemme eri teemoista mukaan kutsuttujen yhteistyökumppanien ja kokemustoimijoiden kanssa Hyvä kysymys -alustalla.

http://www.samdy.info/wp-content/uploads/2020/09/Esite-Ryhmächat-2020-1.pdf

Seuraamalla sosiaalisen median kanavamme Facebookissa (ADHD-liitto ry) ja Instagramissa (adhdliitto) saat tietoa monista ADHD-liiton ajankohtaisista asioista, myös chateistä.

Lisää tietoa ADHD-liiton chateistä löydät verkkosivustoltamme https://adhd-liitto.fi/tukea/chat/

www.adhd-liitto.fi

www.facebook.com/adhdliitto

www.instagram.com/adhdliitto/