Apua arkeen

 


Nepsy-jeesit apunasi!

Nepsy-Jeesit apunasi!Neuropsykologi Leena Niskasen tekstiä kielihäiriöiden eri muodoista


LAKU-perhekuntoutusta Kelan tuella

Olemme Coronarian kuntoutuspalveluissa aloittaneet Kelan LAKU-perhekuntoutuksen.  Satakunta on yksi toiminta-alueistamme.

LAKU-perhekuntoutus on tarkoitettu 5-15-vuotiaille, neuropsykiatrisen diagnoosin saaneille lapsille tai nuorille ja heidän perheilleen. LAKU-perhekuntoutus perustuu tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaan ja hänen arkeensa kuuluvien toimijoiden kanssa. Kuntoutusjaksoon sisältyy 38 tapaamista, 2 kuntoutusviikonloppua sekä 2-4 yhteispalaveria. Kuntoutuksen kokonaiskesto on 1,5 vuotta. Tämän postin liitteenä teille myös esite ja alla olevista linkeistä pääsee nettisivuillemme sekä Kelan sivuille lukemaan lisää.

https://www.coronaria.fi/kuntoutuskurssit-ja-valmennukset/laku-perhekuntoutus/

https://www.kela.fi/laku-perhe-kuntoutus

Esitettä saa jakaa eteenpäin ja kerromme mielellämme toiminnastamme lisää. Voimme tulla esittelemään toimintaamme tai vaihtoehtoisesti pitää skype- tai teams -tapaamisen, jossa esittelemme toimintaamme tarkemmin.

Ajankohtaisen valtakunnallisen tilanteen vuoksi noudatamme toiminnassamme Kelan ohjeistusta. LAKU-perhekuntoutus on mahdollista toteuttaa perheen kanssa yhdessä sopien etätapaamisina tai lähitapaamisina.

Ystävällisin terveisin,

Annika Vallin Perheterapeutti

040 6824769  |  Valtakatu 4b, 28100 Pori   |  www.coronaria.fi 

ESITE LAKU-perhekuntoutuksesta

 


Lehmuskolo on porilainen perheyritys, joka tuottaa lastensuojelun sijaishuollon palveluja, mutta myös palveluja, joilla pyritään ennalta ehkäisemään lastensuojelun asiakkuuksia ja lasten sijoituksia.

Toiminnanohjauksen vaikeudet ja neuropsykiatriset haasteet saattavat viedä perheiden voimavaroja. Perheet eivät välttämättä ole tietoisia palveluista, joihin ovat oikeutettuja tai ylipäätään avusta, jota voisi olla saatavilla – matalalla kynnyksellä. Ei siis kannata odottaa liian pitkään, kun apua voi saada jo varhaisessa vaiheessa. Kuntien omille neuropsykiatrisille valmentajille saattaa olla pitkät jonot, mutta yksityiset palveluntuottajat ovat apuna tässä! Palvelua on mahdollista saada maksusitoumuksella.

Lehmuskolossa neuropsykiatrista valmennusta tekee Harri Liljanko, joka tehnyt valmennusta jo kymmenen vuotta. Harri tekee työtä sydämellään ja Harrin tapa tehdä töitä on ollut niin lasten kuin perheidenkin mieleen. Nettisivuiltamme löytyy asiasta lisätietoa.

Ystävällisin terveisin, Sanna Salonen – vastaava perheohjaaja

040 176 4445     sanna.salonen@lehmuskolo.fi

Esite Lehmuskolon Nepsyvalmennuksesta

 

 

 

 


 1. Vammaistuki (alle 16v /16v täyttäneen)
 2. Vaikeavammaisten kuntoutus
 3. Ammatillinen kuntoutus
 4. Koulutarvikemääräraha
 5. Työkyvyttömyyseläke
 6. Eläkettä saavan hoitotuki KUNNAN PALVELUJA
 7. Kuntoutusohjaus
 8. Kuljetuspalvelu
 9. Omaishoidontuki
 10. Neuropsykiatrinen valmennus
 11. Vammaisen henkilön tukipalvelut VEROTTAJAN VÄHENNYS
 12. Veronmaksukyvyn alentumisvähennys
 13. Vammaisen pysäköintilupa
 14. Auton käyttölupamaksu
 15.  Perhelomitus
 16. Erityislasten ja –nuorten leirit
 17. Facebook -ryhmä Erityisperheiden palvelut ja etuudet