Apua arkeen


Nepsy-jeesit apunasi!

Nepsy-Jeesit apunasi!Oma Väylä kuntoutusta nuorille Kelan tuella

Porin Verve on ammatillisen kuntoutuksen toimija. Olemme aloittaneet Kelan uuden palvelun, Oma-Väylä kuntoutuksen nuorille.

Oma Väylä on opiskeleville, työssä käyville tai väliaikaisesti työelämästä poissa oleville 16–29-vuotiaille nuorille suunnattua Kelan kustantamaa neuropsykiatrista kuntoutusta. Sinulla tulee olla todettuna autismikirjon häiriö ilman kognitiivisen kehityksen häiriötä (Aspergerin oireyhtymä) tai aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö (ADHD/ADD). Kysy lähetettä lääkäriltäsi. Oma Väylä kuntoutuksessa sinulla on moniammatillinen tiimi tukenasi. Palvelun kesto on kerrallaan vuoden, johon kuuluu enintään 27 yksilötapaamista, 10 ryhmätapaamista ja 1–2 läheisten ryhmätapaamista. Se voi kestää enintään 3 vuotta. Palvelun päätyttyä, olemme vielä 3 seurantakäynnin ajan tukenasi.

Palvelussa saat yksilöllisen tarpeesi mukaan tukea:

  • opiskelun ja työelämän valmiuksien ja taitojen harjoitteluun
  • ammatillisten suunnitelmien selkeyttämiseen
  • neuropsykiatristen oireiden ja käyttäytymismallien tunnistamiseen
  • ajanhallinnan ja arjen taitojen opetteluun ja vahvistumiseen
  • sosiaalisten taitojen ja vuorovaikutustaitojen vahvistumiseen
  • itsetuntemuksen vahvistumiseen
  • tunteiden säätelyn harjoitteluun
  • aistitoimintojen herkkyyksien tunnistamiseen
  • toiminnanohjauksen parantumiseen

Alla on liite, josta pääset linkistä nettisivullemme sekä Kelan sivuille lukemaan tarkemmin palvelusta.

https://www.kela.fi/oma-vayla-kuntoutus

www.verve.fi/omavayla

Ole rohkeasti yhteydessä, kerron mielelläni palvelusta lisää,

Pia Javanainen,  ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, ammatillinen kuntoutusohjaaja

Itsenäisyydenkatu 42, 28130 Pori / 044 467 7191

pia.javanainen@verve.fi

www.verve.fi

VERVE Oma väylä -esite

VERVE Nuotti -esiteNeuropsykologi Leena Niskasen tekstiä kielihäiriöiden eri muodoista

 


LAKU-perhekuntoutusta Kelan tuella

Olemme Coronarian kuntoutuspalveluissa aloittaneet Kelan LAKU-perhekuntoutuksen.  Satakunta on yksi toiminta-alueistamme.

LAKU-perhekuntoutus on tarkoitettu 5-15-vuotiaille, neuropsykiatrisen diagnoosin saaneille lapsille tai nuorille ja heidän perheilleen. LAKU-perhekuntoutus perustuu tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaan ja hänen arkeensa kuuluvien toimijoiden kanssa. Kuntoutusjaksoon sisältyy 38 tapaamista, 2 kuntoutusviikonloppua sekä 2-4 yhteispalaveria. Kuntoutuksen kokonaiskesto on 1,5 vuotta. Tämän postin liitteenä teille myös esite ja alla olevista linkeistä pääsee nettisivuillemme sekä Kelan sivuille lukemaan lisää.

https://www.coronaria.fi/kuntoutuskurssit-ja-valmennukset/laku-perhekuntoutus/

https://www.kela.fi/laku-perhe-kuntoutus

Ajankohtaisen valtakunnallisen tilanteen vuoksi noudatamme toiminnassamme Kelan ohjeistusta. LAKU-perhekuntoutus on mahdollista toteuttaa perheen kanssa yhdessä sopien etätapaamisina tai lähitapaamisina.

Ystävällisin terveisin,  Annika Vallin Perheterapeutti

040 6824769  |  Valtakatu 4b, 28100 Pori   |  www.coronaria.fi 

ESITE LAKU-perhekuntoutuksestaLehmuskolo on porilainen perheyritys, joka tuottaa lastensuojelun sijaishuollon palveluja, mutta myös palveluja, joilla pyritään ennalta ehkäisemään lastensuojelun asiakkuuksia ja lasten sijoituksia.

Toiminnanohjauksen vaikeudet ja neuropsykiatriset haasteet saattavat viedä perheiden voimavaroja. Perheet eivät välttämättä ole tietoisia palveluista, joihin ovat oikeutettuja tai ylipäätään avusta, jota voisi olla saatavilla – matalalla kynnyksellä. Ei siis kannata odottaa liian pitkään, kun apua voi saada jo varhaisessa vaiheessa. Kuntien omille neuropsykiatrisille valmentajille saattaa olla pitkät jonot, mutta yksityiset palveluntuottajat ovat apuna tässä! Palvelua on mahdollista saada maksusitoumuksella.

Lehmuskolossa neuropsykiatrista valmennusta tekee Harri Liljanko, joka tehnyt valmennusta jo kymmenen vuotta. Harri tekee työtä sydämellään ja Harrin tapa tehdä töitä on ollut niin lasten kuin perheidenkin mieleen. Nettisivuiltamme löytyy asiasta lisätietoa.

Ystävällisin terveisin, Sanna Salonen – vastaava perheohjaaja

040 176 4445     sanna.salonen@lehmuskolo.fi

Esite Lehmuskolon Nepsyvalmennuksesta